Seite drucken

Očitno prijaznejši okolju.

Očitno prijaznejši okolju od drugih strešnih kritin.

S strešniki Bramac je to mogoče.

Manjši učinek tople grede.

Če streho pokrijemo z betonskimi strešniki, se v okolje sprošča bistveno manj toplogrednih plinov kot pri glinenih strešnikih ali kovinskih kritinah. Pri pokrivanju z glinenimi strešniki nastane približno 3.400 kg izpustov CO2, pri betonskih pa le 1.550 kg.

Manj CO2-emisij s strešniki Bramac

Koliko CO2 lahko prihranite okolju, samo s pravo izbiro strešne kritine.

Vsaka 160 m² velika streha, ki je pokrita z betonskimi namesto z glinenimi strešniki ali kovinskimi kritinami, prihrani atmosferi 1.850 kg CO2-emisij. Poglejte sami, koliko toplogrednih plinov lahko z odločitvijo za nakup Bramac-a prihranite (našemu okolju):

Manjša poraba energije

Manjša poraba energije

Za pridobivanje surovin, proizvodnjo, pakiranje in dobavo betonskih strešnikov se v primerjavi z drugimi kritinami porabi do tričetrtine manj energije. Razlog za to je dejstvo, da pri glinenih strešnikih povzroča sorazmerno večjo porabo energije žganje kritine, največji dejavnik porabe energije pri betonskem strešniku pa predstavlja priprava surovin (proizvodnja cementa).

 

Proti kislemu dežju

Proti kislemu dežju

Škodljive snovi v zraku se v dežju pretvorijo v kisline in preidejo kot kisli dež v tla in vodotoke. Zaradi majhnega energetskega vložka pri izdelavi betonskih strešnikov se sprošča bistveno manj žveplovega dioksida ter dušikovega oksida kot pri proizvodnji glinenih strešnikov ali kovinskih kritinah.

Zmanjšano tveganje finega prahu

Zmanjšano tveganje finega prahu

Zdravstvena obremenitev zaradi finega prahu se ocenjuje s potencialom tveganja finega prahu. Tudi tukaj se bilanca pokaže v prid betonskemu strešniku v primerjavi z glinenimi strešniki in kovinskimi kritinami.

Podjetje

BMI Adriatic Škocjan, d.o.o.

Dobruška vas 45

8275 Škocjan

Slovenija

Phone: 07 384 62 00

Fax: 07 384 62 24

vaš E-mail naslov: marketing.slo(at)bmigroup.com

Web: www.bramac.si

Tukaj nam lahko pošljete vaše vprašanje:

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.

Omogocajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, dolocene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov. Za vec informacij si preberite o uporabi piškotkov.

Prosimo, potrdite, da ste seznanjeni z uporabo piškotkov.