Seite drucken

Snegolov

Na območjih, kjer je veliko snežnih padavin, je treba preprečiti nenadno drsenje snega s strehe. Osnovno zaščito pred drsenjem snega s strešin zagotovimo z namestitvijo točkovnih snegolovov po shemah polaganja. Snegolovi so najučinkovitejši, če so enakomerno razporejeni po vsej strehi. Razporeditev in število točkovnih snegolovov na 1 m2 površine strehe sta odvisna od naklona strehe in snežne obremenitve.

Na območju kapa se snegolovi praviloma polagajo v drugi vrsti od spodaj in sicer neprekinjeno.

 

Priporočena montaža snegolova

Bramac pri svojih profiliranih modelih kot so Klasik, Rimski, Adria, Donav ter ostali, priporoča montažo snegolova na desno stran strešnika. Pravilno nameščen snegolov omogoča pravilno razporeditev sil snežne obremenitve preko strešnika na strešno konstrukcijo. 

Nepriporočena montaža snegolova

Montaža na levo stran profiliranega strešnika ne omogoča pravilen prenos sil s strešnika na strešno konstrukcijo. Zaradi tega lahko pride do poškodb na strešni kritini in posledično do zamakanja v strešno konstrukcijo in do poškodb le-te.

Snegolov, model 1, ravni

Material pocinkana in barvana pločevina
Barve rdeča, rdeče rjava, rjava, črna, siva
Model Tegalit, Klasik, Rimski, Sivec
Dolžina 380 mm
Teža 0,22 kg/kos
Poraba 1,3 do 5 kosov/m² površine strehe
   
Za trdno in varno prihodnost
Želite videti kako bi izgledala vaša streha z novo kritino Bramac
Naložite sliko vaše hiše, izberite model strešnika ter barvo in že v nekaj dneh boste dobili virtualni izris vaše nove strehe Bramac.

Podjetje

Bramac strešni sistemi d.o.o.

Dobruška vas 45

8275 Škocjan

Slovenija

Phone: 07 384 62 00

Fax: 07 384 62 24

vaš E-mail naslov: marketing.slo(at)bmigroup.com

Web: www.bramac.si

Tukaj nam lahko pošljete vaše vprašanje:

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.

Omogocajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, dolocene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo. S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov. Za vec informacij si preberite o uporabi piškotkov.

Prosimo, potrdite, da ste seznanjeni z uporabo piškotkov.